Ons verhaal

Wij hebben een missie: meer hergebruik en minder afval! Hoe we dat doen? Door kapotte spullen te repareren, door spullen die we niet meer nodig hebben weg te geven. Ook scheiden we ons afval en zorgen we dat materialen opnieuw gebruikt worden. We noemen dat Waardemaken van afval. Doe jij ook mee aan slim hergebruik van afval? Graag! Dat is beter voor de mensen en het milieu.

Welke waarde maken wij?

Duurzame waarde
Als we van afval nieuwe producten maken, hoeven we geen grondstoffen meer uit de aarde te halen. Zo kunnen we beter omgaan met klimaatverandering en ons milieu gezond houden.

Economische waarde
Uit afval maken we nieuwe producten. Dat is een nieuwe manier van werken die de toekomst heeft. Hiermee zorgen we dat er voldoende werk blijft voor alle Haarlemmers.

Ambachtelijke waarde
Voor het maken van nieuwe producten zijn handige mensen nodig die werken met hun handen. Die handigheid ontwikkelen we samen met scholen.

Sociale waarde
Wij betrekken mensen in ons netwerk. Dat zijn ook mensen die, om wat voor reden dan ook, moeilijk aan een baan kunnen komen. Want wij vinden dat iedereen meetelt en mag meedoen.

De bedenkers van dit idee

De Haarlemse Waardemakers is een initiatief van gemeente Haarlem, Spaarnelanden en Spaarne Werkt. Deze drie organisaties werken al lang samen in het scheiden van afval en het opnieuw gebruiken van materialen en producten. In 2040 wil Haarlem een circulaire stad zijn, zonder afval! Help je mee?

Deel deze pagina: