Alice van MooiZooi

MooiZooi is een magazijn met restmaterialen die gebruikt kunnen worden voor creatief gebruik: van knutselwerk thuis tot projecten op scholen. Ook organiseert het team workshops op scholen en kinderfeestjes. MooiZooi is een sociale onderneming met ontwikkelplekken voor mensen die nu niet aan het werk zijn.

Alice bij MooiZooi
Wie is deze Haarlemse Waardemaker?

Alice Taylor, oprichter van Stichting MooiZooi; “MooiZooi is een team van vrijwilligers, stagiaires en medewerkers. Bij bedrijven zamelen we ongebruikte en schone restmaterialen in die gebruikt kunnen worden voor creativiteit. Van glazen flesjes tot flessendoppen, reststoffen en zo veel meer in alle kleuren. Met dit project creëren we ook meteen werkgelegenheid.”

Hoe belangrijk is circulariteit voor je?

“Circulariteit en mensen zijn onze kernactiviteiten. Door het aanbieden van restmaterialen van bedrijven stimuleren we mensen en bedrijven om bewust met materialen om te gaan. Tegelijk inspireren we mensen in hun creativiteit. Als je door MooiZooi loopt dan krijg je meteen leuke  ideeën wat je kunt maken met papieren rolletjes of een bak vol knopen.”

Wat was je motivatie om dit bedrijf te starten?

“De grootste motivatie is om mensen een plek te bieden waar ze zichzelf kunnen en mogen zijn. Zo kunnen ze het maximale uit zichzelf halen en zichzelf ontplooien. In Engeland zagen we een soortgelijk concept waarbij nog mooie, ongebruikte materialen die weg werden gegooid een nieuwe bestemming kregen. Dit besloten we naar Haarlem te halen.”

Welke plannen hebben jullie voor de toekomst?

“MooiZooi moet gaan verhuizen dus we zijn op zoek naar een mooie, nieuwe ruimte. En we zijn altijd op zoek naar nieuwe samenwerkingen om zo circulariteit te vergroten.”

Wat hoop je dat het netwerk Haarlemse Waardemakers brengt?

“We hopen op nog meer waardevolle verbindingen. Dat nog meer bedrijven ons weten te vinden om mooie materialen te doneren en we met scholen en andere projecten hergebruik nog groter kunnen maken.”

Alice Taylor van MooiZooi
Website: https://mooizooi.nl/
Instagram: @stichtingmooizooi

Geïnspireerd en wil je deel uitmaken van ons netwerk? Meld je dan hier aan en sluit je aan bij onze missie. 

Deel dit artikel: